Polaganje travne ruše

Pred samim polaganjem travne ruše je pomembna pravilna priprava tal. Od kakovostne izvedbe te faze del je v veliki meri odvisna uspešna rast trate. V tej fazi se je potrebno odločiti tudi o morebitni namestitvi namakalnih naprav.
Uporabljamo le travno rušo domačega uveljavljenega podjetja, ki je vzgojena v enakih klimatskih razmerah, tako je možnost za nemoteno rast zagotovljena.

Kot pri polaganju, je tudi pri sejanju trate bistvenega pomena priprava zgornjega ustroja zemlje ter izbira primernega in kakovostnega semena. Seveda pa tudi pri sejanju ne gre brez nege.

Redno in pravilno vzdrževanje je tisto, kar našo trato ohranja kvalitetno in ji omogoča optimalno rast in razvoj. Med opravila, na katera nikakor ne smemo pozabiti spadajo dognojevanje, prezračevanje, pa tudi redna košnja.

Zgodi se, da je zaradi različnih dejavnikov kdaj potrebna obnova trate delno ali v celoti ( gradbena, obnovitvena dela na objektih). Včasih se trata izrodi, vanjo se zaseje trdovraten plevel, ki se ga ne moremo znebiti. Če se srečujete s tem izzivom, vam radi priskočimo na pomoč in trato obnovimo namesto vas.